Otvorite svoja srca u prosincu – Prikupljanje donacija “Vito za Palčiće”

CINESTAR – MARKO KOFS DOLAZI U CINESTAR 4DX MALL OF SPLIT!
6 prosinca, 2017
CINESTAR SPLIT 4DX U MALL OF SPLITU OD 02.12.
24 studenoga, 2017
DATUM DOGAĐANJA
od 06.12. - 30.12.2017.

Otvorite svoja srca u prosincu! Mall of Split u suradnji sa Splitskim školama i vrtićima prikuplja donacije za Palčiće. Dođite i odaberite svoj savršen božićni ukras i time pomozite drugima!

Klub roditelja nedonoščadi "Palčići" prva je udruga u Hrvatskoj osnovana u veljači 2010.g radi podizanja svijesti i dugoročnog unapređenja skrbi za prijevremeno rođenu i bolesnu novorođenčad i potporu njihovim obiteljima.

Potaknuti vlastitim iskustvom prijevremenog rođenja, shvatili smo da osjećaj gubitka, stres, briga za život i zdravlje svojeg djeteta mogu biti mnogo lakši uz pomoć, potporu i savjet roditelja koji su to i sami prošli. Stoga stupamo u kontakt s roditeljima prijevremeno rođene i bolesne novorođenčadi neposredno nakon prijevremenog porođaja pružajući im pomoć i potporu.

Organiziramo i skupine potpore gdje u toploj i nekritičnoj atmosferi nastojimo potaknuti zbližavanja i prijateljstva razmjenom proživljenih iskustava kako bi se umanjio osjećaj usamljenosti kroz koji prolazi većina roditelja u tom iznimno osjetljivom i zahtjevnom razdoblju i za djecu i za roditelje.

Uz organiziranje stručnih predavanja i radionica, uz pomoć vanjskih suradnika i stručnjaka različitih struka nastojimo pružiti potrebne informacije i pomoć kako bismo svim roditeljima omogućili da svojem djetetu daju najbolju moguću skrb u veoma zahtjevnom razdoblju nakon izlaska iz bolnice. Također, nastojimo inicirati poboljšanje uvjeta boravka roditelja uz dijete i pomoći klinikama za neonatologiju i pedijatriju u akcijama nabave opreme koja eventualno nedostaje.

Sve aktivnosti udruge provode se u suradnji i uz potporu Europske zaklade za brigu o novorođenoj djeci (European Foundation for the Care of Newborn Infants - EFCNI) koja je prva paneuropska organizacija koja zastupa interese prijevremeno rođene djece i njihovih obitelji.

Palčići su djeca rođena prije 37. tjedna trudnoće, a čija je prva životna borba ona najteža - borba za vlastiti život. U Hrvatskoj se godišnje rodi oko 7 posto nedonoščadi, što je oko 2.500 prijevremeno rođene djece godišnje od kojih veliki broj ima i ozbiljnije probleme u daljnjem razvoju.

Od početka humanitarnog projekta, 21. ožujka 2012. godine, do kraja 21. ožujka 2017. godine na račun za posebne namjene i donacije akcije "Palčić gore", koji je odvojen od računa Kluba roditelja nedonoščadi "Palčići" i koristi se isključivo za nabavku medicinske opreme za hrvatska rodilišta, prikupljeno ukupno 5.160.687,38 kuna. 30 rodilišta i odjela neonatologije donirani su opremom u ukupnoj vrijednosti od 5.235.625,40 kn.


KategorijaDOGAĐANJA