New KIDS on the BLOCK 2018 – plesno natjecanje

ZIMSKO SNIŽENJE 2.
22 siječnja, 2018
XFABNIKSX EKSKLUZIVNO U CINESTARU 4DX MALL OF SPLIT!
3 siječnja, 2018
DATUM DOGAĐANJA
28.01.2018. od 14 - 21h

Studio za ples i zabavu (D'N'F) vec duži niz godina organizira razne zabavne i show programe za sve uzraste , kako plesno-glazbene tako i animatorske. Jedan od plesnih programa kojeg smo osmislili je NEW KIDS ON THE BLOCK HIP HOP I BREAK DANCE BATTLOVI 1 na 1 za djecu od 4 -16godina.

Osim plesnog natjecanja djeca u različitim formacijama nastupaju u zabavno-glazbenom programu u kojem se isprepliću plesno natjecanje ,nastupi i animacija za djecu.

Info. kontakt:
hip hop - Klara Carev 0918947226
break dance - Marko Sajc.Budija 091 8922327
show program - Vangel Likuševski 091 4751188

Battle 1na1 je natjecateljska plesna disciplina često zastupljena na popularno zvanim underground plesnim događajima. Koncipirana je na način da se natječe plesač protiv plesača. Smješteni su jedan drugome na suprotnim stranama plesnog podija. DJ (disc jockey - osoba zadužena za puštanje glazbe) pušta glzbu o svom izboru koja u ovom slučaju mora biti u hip hop žanru u rasponu od 80-115 BPM (beats per minute). Nije određeno koji od plesača kreće prvi svoj izlaz, dakle bilo koji od njih dvoje može prvi započeti po svojoj želji ili ako se nijedan nije odvažio započeti, onda se brzom metodom odredi tko će započeti. Najčešće se zavrti boca na podiju (ili neki sličan predmet koji može poslužiti u tu svrhu) te na koji se stranu njen vrh zaustavi, ta osoba prva započinje svoj izlaz, tj. plesati na plesnom podiju.

Natjecateljev plesni izlaz traje otp 45 sek do 1 min (max vrijeme plesnog izlaza određuje organizator). Nakon što prvi plesač završi svoj izlaz ili njegovo vrijeme isteke, na plesni podij izlazi njegov protivnik, te na njegov izlaz odgovara svojim izlazom pod istim uvjetima (ista glazba, isto max vrijeme trajanja izlaza). Plesačima je dozvoljeno provocirati jedan drugog kroz ples što isključuje verbalne i gestikulacijske uvredljive momente te fizički kontakt. Na taj način dobiva se dojam da je plesni podij bojno polje, a plesači ratnici zbog čega se i naziva “battle”, tj. bitka. Nakon završene prve runde (po jedan plesni izlaz sa svake strane) sudci presuđuju tko je pobjednik. Sudci su adekvatni plesači i poznavatelji hip hop kulture koje izabire organizator. Najčesće se u sudačkoj komisi nalazi po 3 sudca, ali i taj broj može varirati ovisno o odlukama organizatora. Od plesača sudci traže da u svojim plesnim izlazima pokažu najbolje od sebe pod uvjetima kategorije u kojoj se natječu. U ovom slučaju to znači da na ritam glazbe koriste plesne pokrete i korake koji predstavljaju hip hop plesni stil. Plesač može ubaciti i elemente drugih plesnih stilova što može obogatiti ali i osiromašiti njegov plensi izlaz, tj. pozitivno ili negativno utjecati na odluku sudaca na njegov izlaz. Sudci na MC-ev (Master of Ceremony – voditelj plesnog događaja) znak, uglavnom rukama pokazuju u smijeru plesača za kojeg oni osobno smatraju da je bio bolji u battleu. Ovisno o tome koji plesač ima najviše glasova sudaca (prema kome je najviše ruku usmjereno) taj plesač pobjeđuje. Rezultat može biti i izjednačen ako sudci polože svoje ruke u znagu slova “X” ili ako je podjednako glasova išlo i jednom i drugom plesaču. Tada plesači imaju pravo na još jedan izlaz svaki nakon čega se sudci moraju opredjeliti. Broj plesnih izlaza unutar jedne plesne bitke raste iz runde u rundu prema izboru organizatora, u ovom slučaju: Kvalifikacije – plešu se na početku tako da se mogu složiti plesni parovi, tj. tko će proti koga natjecati. Prijavljeni natjecatelji plešu put sudaca svak samostalno po pola minute.
Top 8 – 1 izlaz po plesaču
Polufinale – 2 izlaza po plesaču (glazba se mijenja nakon 1. runde)
Finale – 3 izlaza po plesaču (glazba se mijenja nakon 1. te 2. runde)

KategorijaDOGAĐANJA