3×3 košarkaška turneja BASKET TOUR – PRIJAVITE SE!

DATUM DOGAĐANJA
09.06.2018. u 17 sati

3x3 košarkaška turneja BASKET TOUR i ove će sezone pohoditi atraktivne lokacije brojnih hrvatskih gradova u periodu od svibnja do srpnja, i to po prvi puta od kada je 3x3 košarka prošloga ljeta uključena u program Olimpijskih Igara (od Tokija 2020). Međunarodna košarkaška organizacija FIBA uočila je veliki potencijal 3x3 košarke, te od početka pokretanja 3x3 projekta imala jasnu i ambicioznu viziju njenog razvoja. Od prvog službenog eventa 2010 na Olimpijskim igrama mladih, ovaj najpopularniji urbani sport na svijetu plijenio je veliku pažnju publike i igrača jer se može igrati na raznim atraktivnim lokacijama, a vrlo je dinamičan i zabavan za igranje i gledanje. Uvjereni smo da će u narednom periodu doći do dodatnog rasta popularnosti 3x3 košarke, te da će se i mnogi kvalitetni igrači i ekipe motivirani mogućnošću da dođu do Olimpijskih Igara odlučiti ozbiljnije posvetiti ovoj predivnoj igri.

Basket Tour turniri igrati će se u svakom od gradova domaćina u 4 dobne kategorije (U13, U15, U18, SENIORI), a sve informacije i besplatne prijave nalaze se na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com. Slike, rezultati i zanimljivosti moći će se naravno pratiti i na našoj facebook stranici. Osim 3x3 natjecanja igrači, ali i prisutna publika, će moći sudjelovati u prigodnim natjecanjima karakterističnim za ovakva događanja, a to su trice, zakucavanja i poligoni za najmlađe. Dodatno će publiku svojim komentarima zabavljati voditelj, a u pauzama utakmica svojim plesnim nastupima program će obogatiti plesna skupina.

Kako bi dodatno obilježili našu po mnogo čemu posebnu igru u FIBI su odlučili napraviti i posebnu loptu namijenjenu za 3x3 košarku. Čast je pripala Wilsonu, a osim atraktivnih plavo žutih boja lopta je nešto manja, a ima i posebni grip. Od samoga početka odlično je prihvaćena kod igrača, a Basket Tour će se i ove sezone igrati sa ovom sjajnom loptom.

Još jedna uzbudljiva 3x3 sezona donijeti će nam nova uzbuđenja i zabavu, a sigurni smo da je i ekipe nestrpljivo iščekuju!

PRIJAVITE SE NA http://www.basket-tour.com/


KategorijaDOGAĐANJA