Moda IN
13 ožujka, 2017
Anda Flower Design
23 kolovoza, 2017

Uz širok izbor kava, CAFE FREI posebno je predan informiranju kupaca o dostupnim mješavinama, kavama i regijama putem velikog broja različitih offline i online platformi. Ovi elementi dodatno pridonose pružanju iskustva koje je potpuno drugačije od iskustava u drugim kavanama, što nam je i ključni pokretač za pružanje vrhunske usluge našim kupcima.

Zajednička vizija

Ovaj su lanac kafića osnovala dvojica prijatelja. Oni su, nekadašnji TV novinar i spisatelj Tamás Frei i Tamás Langár, poduzetnik s iskustvom u prehrambenoj industriji. Njihova je vizija bila posluživanje napitaka od kave iz cijeloga svijeta. Svoj su lanac kavane pokrenuli 2007. godine te se on otada razvio u franšizu s 41 kavanom u šest zemalja.

Čovjek iza brenda

Cafe Frei nazvan je po Tamasu Freiu, putujućem televizijskom novinaru koji je bio jedna od najistaknutijih TV osoba u središnjoj Europi, s angažmanom u najvećoj televizijskoj kući u Njemačkoj. Tamas je posjetio više od 130 zemalja tijekom posljednjih 20 godina, a njegova ga je strast za kavom uvijek vodila u potragu za najboljim plantažama, jedinstvenim zrnima kave i primjercima biljke kave, te posebice za kavanama i posebnim receptima. Gosti imaju priliku "putovati svijetom" u našim Cafe Frei kavanama – svakoga dana!

Specijaliteti

U skladu s našom vizijom, Cafe Frei u ponudi ima kave iz cijelog svijeta, što je pristup koji smo usavršili tijekom godina. Kupcima se nudi ogroman izbor zrna kave, napitaka od kave i toplih napitaka, uz posebne sezonske specijalitete.

U našim kavanama gostima pružamo priliku da "Kušaju okuse svijeta" kroz izvanredan asortiman proizvoda. Naši napitci od kave uvijek se pripremaju od svježe pečenih zrna posebnih i zanimljivih vrsta kave koje potječu s plantaža Arabice i ručno su prebrane. Nudimo više od 70 različitih recepata za pripravke od kave iz glavnih svjetskih "kuhinja" kave. Osim toga, posebne se stavke na meniju nude u sklopu ponuda "Pustolovna kava mjeseca" i "Kava s plantaže u ograničenoj ponudi". Nudimo vlastite mješavine čaja, tople i hladne čokoladne napitke, domaće limunade i shakeove, kao i mnogo drugih proizvoda.

Interijer

Izgled i namještaj u kavanama također pridonose neprestanom pružanju nezaboravnog iskustva kupcima. Radi se o ugodnom ambijentu s tematski osmišljenim elementima koji dodatno doprinose međunarodnoj kulturi kave koju predstavljamo.

Savjesno Trgovanje

U filozofiji društva Cafe Frei prisutno je načelo da se izostave posrednici iz našeg sustava, ako je to moguće. Većinu sirovina kupujemo izravno od proizvođača. S obzirom da se osobno susrećemo s njima, pošteno ih i plaćamo. To se zove savjesno trgovanje.

Cafe Frei kupuje kavu izravno u zemljama trećeg svijeta (Afrika, Srednja i Južna Amerika), odnosno mi odlazimo po nju, pržimo je, pakiramo i prevozimo.

U svome radu predani smo i zaštiti okoliša. Tamo gdje je to moguće, koristimo reciklirani papir i ambalažu, a uz to se trudimo kroz nabavu doći do što više proizvoda s certifikatom iz Europske unije. Cafe Frei se slaže sa ciljem organizacije Rainforest Alliance, zalaže se za zaštitu kišnih šuma te se isto tako zalaže i za to da naši gosti u ponudi raznih vrsta kave uvijek nađu i Fair Trade kave.

Poslovna filozofija društva CAFE FREI je da svojim kupcima ponudi visokokvalitetne proizvode za pristupačnu cijenu. Mi ne želimo biti najjeftiniji, već u svim kategorijama proizvoda želimo biti prvi u omjeru cijene i vrijednosti ("value for your money").


KategorijaGastro i Usluge