Vinarija Korta Katarina – BOŽIĆNI SAJAM

CINESTAR – OBITELJSKI VIKEND
6 prosinca, 2017
BOŽIĆNI SAJAM
5 prosinca, 2017
DATUM NOVOSTI
2017

Osnivači i vlasnici vinarije Korta Katarina Lee i Penny Anderson doputovali su 2001. godine u poslijeratnu Hrvatsku gdje su se zaljubili u prirodne ljepote Hrvatske te iznenađujuće, u vino. Novootkrivena strast inspirirala ih je za pokretanje vinarije Korta Katarina. Kupili su stari hotel Rivijera u Orebiću, čija vrata će ponovno biti otvorena tijekom 2018, i izgradili najsuvremeniju vinariju u Hrvatskoj.

Vina proizvedena u Korti Katarini odraz su terriora, strmih obronaka Dingača i Postupa na poluotoku Pelješcu i položaja Čara na otoku Korčuli. Proizvodnja vina Korta Katarina spoj su najbolje sirovine, vrhunske tehnologije i kreativnosti. Prirodno vinogradarstvo podrazumjeva rad u skladu s prirodom kako bi proizveli vina najviše kvalitete.

Velika važnost pridaje se dozrijevanju vina u drvu gdje svako od Kortinih vina provodi određeni period. Različita paljenja i selekcije drva osiguravaju jedinstven stil Kortinih vina. Mnogobrojne tuzemne i inozemne nagrade te priznanja najbolji su dokaz kvalitete i prepoznatljivosti naših vina. Asortiman vinarije dijeli se na serije Plavca malog, Pošipa, Rosea i pjenušca.

Posjetite nas na BOŽIĆNOM SAJMU!


KategorijaNOVOSTI