

TORTA OD SPIRULINE
Sastojci:
-Za podlogu-
100g Nutrigold badema
100g Nutrigold oraha
90g paste od datulja (ili 6 datulja)
2 žlice Nutrigold kokos mrvica
4 žlice otopljenog Nutrigold kokosovog ulja
prstohvat soli
-Za kremu-
250g Nutrigold indijskih oraščića
150g Nutrigold sirupa od agave
1 žličica arome vanilije
prstohvat soli
70g otopljenog Nutrigold kokosovog ulja
50g vode
Sok od ½ limuna
1 žličica Nutrigold spiruline u prahu
+borovnice
Priprema:
- Bademe i orahe kratko prepeći u pećnici (10-ak minuta na 160 stupnjeva)
- (ako koristite suhe datulje, prvo ih namočite u toploj vodi da omekšaju i uklonite košticu)
- Pomiješati sve sastojke za podlogu u multipraktiku i zavrtiti dok ne dobijete ljepljivu smjesu
- Smjesu utisnuti u manji kalup za tortu (promjer 15 ili 17cm) i ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu
- Indijske oraščiće prokuhati 10-ak minuta da omekšaju, procijediti i pustiti da se malo prohlade
- Pomiješati sve sastojke za kremu (osim spiruline) u blenderu i blendati do glatke teksture
- 2/3 kreme izliti na podlogu i poravnati, posložiti borovnice po vrhu
- U ostatak kreme (koji je još uvijek u blenderu) dodati žličicu spiruline i kratko blendati samo da se poveže sa smjesom
- Zelenu kremu rasporediti preko bijele i borovnica
- Ostaviti tortu u zamrzivaču nekoliko sati, zatim je premjestiti u hladnjak do posluživanja
- Prije posluživanja dekorirati borovnicama i kokosovim mrvicama
KategorijaNOVOSTI