TVORNICA ZDRAVE HRANE – TORTA OD SPIRULINE

Gastro ribarnica Brač – recept s kozicama
12 siječnja, 2022
TVORNICA ZDRAVE HRANE – DETOX TJEDAN
12 siječnja, 2022
DATUM NOVOSTI
12.01.2022.


RADNO VRIJEME: 9–21 h


TORTA OD SPIRULINE 

Sastojci:

-Za podlogu-

100g Nutrigold badema

100g Nutrigold oraha

90g paste od datulja (ili 6 datulja)

2 žlice Nutrigold kokos mrvica

4 žlice otopljenog Nutrigold kokosovog ulja

prstohvat soli

-Za kremu-

250g Nutrigold indijskih oraščića

150g Nutrigold sirupa od agave

1 žličica arome vanilije

prstohvat soli

70g otopljenog Nutrigold kokosovog ulja

50g vode

Sok od ½ limuna

1 žličica Nutrigold spiruline u prahu

+borovnice

Priprema:

  1. Bademe i orahe kratko prepeći u pećnici (10-ak minuta na 160 stupnjeva)
  2. (ako koristite suhe datulje, prvo ih namočite u toploj vodi da omekšaju i uklonite košticu)
  3. Pomiješati sve sastojke za podlogu u multipraktiku i zavrtiti dok ne dobijete ljepljivu smjesu
  4. Smjesu utisnuti u manji kalup za tortu (promjer 15 ili 17cm) i ostaviti u hladnjaku dok pripremate kremu
  5. Indijske oraščiće prokuhati 10-ak minuta da omekšaju, procijediti i pustiti da se malo prohlade
  6. Pomiješati sve sastojke za kremu (osim spiruline) u blenderu i blendati do glatke teksture
  7. 2/3 kreme izliti na podlogu i poravnati, posložiti borovnice po vrhu
  8. U ostatak kreme (koji je još uvijek u blenderu) dodati žličicu spiruline i kratko blendati samo da se poveže sa smjesom
  9. Zelenu kremu rasporediti preko bijele i borovnica
  10. Ostaviti tortu u zamrzivaču nekoliko sati, zatim je premjestiti u hladnjak do posluživanja
  11. Prije posluživanja dekorirati borovnicama i kokosovim mrvicama



KategorijaNOVOSTI