Gastro ribarnica Brač – recept s kozicama

TIMBERLAND – vikend akcija 14. – 16.01.
13 siječnja, 2022
TVORNICA ZDRAVE HRANE – TORTA OD SPIRULINE
12 siječnja, 2022
DATUM NOVOSTI
12.01.2022.


RADNO VRIJEME: 08:00 - 21:00 h


Zapečeni bijeli grah s kozicama

 

 

Sastojci

*za 4 osobe

 

  • 600 g bijelog graha
    • 600 g očišćenih kozica
    •  1 mrkva
    •  2 crvena luka
    •  1/2 češnjak
    •  1 dl bijelog vina
    •  1 žlica ajvara
    •  1 žličica koncentrata rajčice
    •  peršin, 3 lista lovora
    •  kockica maslaca
    •  sol, papar, maslinovo ulje

 

 

- Skuhati 600 g bijelog graha.

- Na maslinovom ulju ukratko propirjati 2 crvena luka, 1 mrkvu i pred kraj dodati pola

  glavice češnjaka. Poškropiti sa 1 dl bijelog vina.

- Dodati 3 dl temeljca od kozica, malo vode od graha, sol, papar, žlicu ajvara, žličicu koncentrata rajčice i lagano kuhati oko pola sata.

- Izblendati štapnim mikserom. Zatim dodati 3 lista lovora, kuhani grah s malo njegove vode i 600 g kozica.

- Dovesti do vrenja, ugasiti, te dodati kockicu maslaca, malo maslinovog ulja i peršina. Prebaciti u keramičku posudu i zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C .

 


KategorijaNOVOSTI