

- PJACA [0]
- +385 (0) 91 6132 458
- info@centaurus.hr
- www.centaurus.hr
- @RibarnicaPeskarija
- gastro_ribarnice_brac
RADNO VRIJEME: 08:00 - 21:00 h
Zapečeni bijeli grah s kozicama
Sastojci
*za 4 osobe
- 600 g bijelog graha
• 600 g očišćenih kozica
• 1 mrkva
• 2 crvena luka
• 1/2 češnjak
• 1 dl bijelog vina
• 1 žlica ajvara
• 1 žličica koncentrata rajčice
• peršin, 3 lista lovora
• kockica maslaca
• sol, papar, maslinovo ulje
- Skuhati 600 g bijelog graha.
- Na maslinovom ulju ukratko propirjati 2 crvena luka, 1 mrkvu i pred kraj dodati pola
glavice češnjaka. Poškropiti sa 1 dl bijelog vina.
- Dodati 3 dl temeljca od kozica, malo vode od graha, sol, papar, žlicu ajvara, žličicu koncentrata rajčice i lagano kuhati oko pola sata.
- Izblendati štapnim mikserom. Zatim dodati 3 lista lovora, kuhani grah s malo njegove vode i 600 g kozica.
- Dovesti do vrenja, ugasiti, te dodati kockicu maslaca, malo maslinovog ulja i peršina. Prebaciti u keramičku posudu i zapeći u prethodno zagrijanoj pećnici na 250°C .
KategorijaNOVOSTI