BASKET TOUR 2017

LATE NIGHT SHOPPING
24 svibnja, 2017
Promatranje zvijezda i Mala škola astronomije
20 svibnja, 2017
DATUM DOGAĐANJA
09.06.2017.

Legendarna 3x3 košarkaška turneja BASKET TOUR ulazi u svoju već 13. sezonu i donosi nam novu seriju iznimno uzbudljivih turnira po cijeloj Hrvatskoj. I ove godine ekipe će se boriti za titulu prvaka preko mreže kvalifikacijskih turnira (12) i velikog završnog Mastersa koji se tradicionalno održava na riječkom Korzu (22. srpnja). Turnir u Splitu biti će peti ove sezone, a održati će se 9. lipnja (17-22h) i to prvi puta na krovu centra Mall of Split.

Kao i ostali, turnir će se igrati u 4 dobne kategorije (U13, U15, U18, SENIORI), a pobjednik one najelitnije seniorske i ovoga će puta ići direktno na Masters u Rijeku. Vrlo dinamična pravila po kojima se 3x3 košarka igra na svim službenim turnirima donosi nam brzu i atraktivnu igru sa velikim brojem neizvjesnih završnica, a od ekipa se očekuje odlična fizička pripremljenost s obzirom da je napad ograničen na samo 12 sekundi, a nakon svakog postignutog koša mijenja se posjed lopte. Prijave za turnir su na službenoj web stranici projekta www.basket-tour.com, na kojoj će se moći pogledati i rezultati, slike i sve zanimljivosti vezane uz turneju, a sve će biti objavljeno i na našoj facebook stranici.

I ove sezone pripala nam je velika čast biti dio svjetskog FIBA WORLD TOURA, pa će naš pobjednik ići u švicarsku Lausannu krajem kolovoza i boriti se sa najboljim europskim 3x3 ekipama, te imati mogućnost izboriti nastup na svjetskom Mastersu koji će se održati u listopadu u Pekingu. Prošle sezone odlično su nas na velikoj sceni predstavili splitski Statisti, igrajući u polufinalu FIBA WORLD TOURA u mađarskom Debrecenu. Veliki razvoj 3x3 košarke u svijetu potaknuti će nadamo se i uvrštenje našeg sporta u program olimpijskih igara, što ovaj najpopularniji urbani sport na svijetu i zaslužuje.

Atraktivne lokacije u gradovima domaćinima, zanimljiv zabavni dio programa sa plesnim skupinama i natjecanjima za igrače (trice, zakucavanja) i publiku zasigurno će i ove godine biti mamac brojnim ekipama i publici da nam se pridruže na turneji, pa se veselimo našem zajedničkom druženju na uvijek zanimljivom turniru u Splitu!


KategorijaDOGAĐANJA